Laat dát maar aan Jomanda over

Column Albert Verschure

Een van mijn medewerkers heeft last van zijn rug. Zijn fysio adviseert hem om vooral te blijven bewegen. Een zit-statafel om de statische houding te onderbreken zou bijdragen aan een betere doorbloeding in het lichaam en vermindering van nek- en rugklachten. Tuurlijk gaan we dat regelen. Nog iemand toevallig zo’n ding nodig?

Maar liefst vijftien mensen toonden interesse. Nooit geweten dat die ook last van hun rug hadden. ‘Hebben we ook niet’, was hun reactie, ‘maar urenlang achter elkaar zitten is echt niet fijn.’ Ik wist niet dat ze daar onder leden.

Onze eenhoorn

Invullen voor je medewerkers. Denken te weten wat ze willen. Ik behaal een drie als het daarom gaat. Er valt dus nog genoeg te leren. De vijftien ergonomische tafels waren nog maar net besteld of de volgende misvatting diende zich aan. Uit een personeelsenquête bleek namelijk dat niemand wist waar ons bedrijfslogo voor staat. Dan leg je het heel graag nog eens uit. Onze eenhoorn staat voor zelfstandigheid en rechtvaardigheid, uniciteit en kwaliteit. Het gouden randje impliceert dat we niet de goedkoopste, maar wél de beste zijn. Dus voortaan prijken onze kernwaarden alom en overal. Ze zullen het weten, onze medewerkers. Te bedenken dat zij net zo zelfstandig, uniek en gedreven zijn als dit nobele dier. Immers, mede dankzij hun waardevolle tips gaan wij in dit nieuwe jaar nóg meer excelleren.

Een dikke, vette acht

Twee dingen zijn me duidelijk. A: ik ben supertrots op mijn mensen. B: ik kan geen gedachten lezen – laat dát maar aan Jomanda over. Maar niet getreurd, op medewerkerstevredenheid scoorden we een acht en toen moesten de tafels nog komen. Ik hoor jullie nu al denken (ook al heb ik dit zojuist afgezworen): ‘heeft die Albert er ook één voor zichzelf besteld?’ Het antwoord is nee. Ik neem me in 2023 voor om meer rondjes door het kantoor te maken. Zo blijf ik in beweging en kan ik vaker polsen welke wensen en dromen er werkelijk leven. Gelukkig Nieuwjaar. Mogen die van jou ook uitkomen.